مرحله اول: فیلتر الیافی 5،3،1 میکرون
این فیلترها از الیاف مصنوعی پلی پروپیلن ساخته شده اند . این الیافهای
،فشرده شده که در لابه لای آنها منافذی به قطر حداکثر 10 تا 1 میکرون وجود
دارد. که با عبور آب از این فیلترها، ذرات معلق بزرگتر از 1 میکرون از آب
حذف می شوند. گل و لای ، شن وماسه ، زنگ لوله ها و ذرات ناشی از پوسیدگی
لوله ها در این مرحله از آب حذف شده و آب زلال و شفاف می شود.
مرحله دوم: فیلتر کربن فعال(UDF)
در دستگاه های تصفیه آب خانگی ، فیلتر زغالی یا کربن فعال که در مرحله دوم
قرار دارد، دارای خاصیت جذب سطحی است و قادر است کلر، گازهای شیمیایی
محلول در آب ، مواد شیمیایی آلی ، تری هالومتان ها (محصول فرعی کلرزنی) ،
آفت کش ها ، بو و طعم نامطبوع آب را حذف کند.
شاید بتوان گفت وظیفه
اصلی این فیلتر همان حذف کلر باقیمانده از آب می باشد، چرا که کلر علاوه بر
مضراتی که برای سلامتی انسان دارد، می تواند به فیلتر اصلی ( ممبران RO )
نیز آسیب بزند.
مرحله سوم: فیلتر کربن بلک(CTO)
جنس و نحوه عملکرد این فیلتر دقیقا مشابه فیلتر مرحله دوم میباشد .با این
تفاوت که در این مرحله کربن به صورت بلوک شده وبا منافذی به اندازه
5میکرون کلر اب را به صورت کامل حذف مینماید .و در اصل کار فیلتر مرحله
دوم را تکمیل مینماید و اب کاملا زلال و شفاف می شود.
مرحله چهارم: فیلتر اسمز معکوس RO
این فیلتر ، در واقع فیلتر اصلی وقلب دستگاه آب تصفیه کن است. فیلتر اسمز
معکوس، از چندین لایه غشاء نیمه تراوا که به دور یک لوله مرکزی پیچیده شده
اند تشکیل شده است.
چون ناخالصی های محلول در آب، قادر به عبور از
غشاء نیستند از این رو در یک طرف غشاء آب تقریبا خالص وجود خواهد داشت .که
راهی لوله مرکزی شده و به سمت خروجی آب تصفیه شده هدایت می شود. در طرف
دیگر لایه های غشاء، آب تغلیظ شده از ناخالصی ها وجود خواهد داشت که به
سمت مجرای فاضلاب هدایت می شود.
روش اسمز معکوس می تواند املاح آب را
90 تا 98 درصد کاهش دهد. نیترات، آرسنیک، سرب ، جیوه ….و سایر ناخالصی های
محلول در آب و وفلزات سنگین مضر در آب در این مرحله از آب حذف می شوند.
سختی مضر آب که باعث رسوب گذاری دراندامهای مختلف بدن از جمله کلیه ها…..و
در لوازم خانگی مثل کتری و چای ساز و می شود حذف شده و آب سنگین به آب
سبک و گوارا تبدیل می شود.
مرحله پنجم: فیلتر کربن نهایی
.این فیلتر نیز درست مثل فیلتر مرحله دوم از جنس کربن است. دانه های کربن
موجود در این فیلتر بو و طعم نامطبوع آب را که ممکن است در اثر ماندگی آب
در تانک ذخیره به وجود آمده باشد حذف می کند.و طعم اب را گواراتر میسازد
مرحله ششم فیلتر مینرال
این فیلتر ازاملاح عالی مفید .ویتامینها .تشکیل شده است که در مرحله برداشت املاح مفید را به اب اضافه میکند
و طعم اب را گواراتر میسازد